Dealhunter Logo

WiFi på dine præmisser! – Beskrivelse og guide til opsætning

april 13, 2016, Marcus

Vil du gøre din have lidt mere high-tech inden sommeren? Eller vil du sikre dig, at du også kan ligge under den varme dyne og surfe på din computer eller tablet? Så er denne kraftige Gembird WiFi-repeater noget for dig! Se her om de mange muligheder du kan få med denne forstærker og hvordan du sætter den op. 

Aldrig mere dårlig dækning

Det ville være den optimale løsning at kunne få frisk luft og sol uden at gå glip af det sidste afsnit af din yndlings serie. Vejret er for godt til at ligge inden på sofaen og se serier, men det trådløse netværk er ikke kraftigt nok til at nå ud i haven, så du kan ligge i hængekøjen eller solvognen og nyde solen og serien… Men med denne lille, men kraftige, repeater på 300 Mbps fra Gembird, kan du opnå netop dette! Vær online, hvor som helst og når som helst i dit hus eller have. Med dens indbyggede antenne, kan den opfange dit WiFi-signal fra din router og sende det videre ud til huset og haven uden problemer!

Brug den som det passer jer bedst

Det kræver blot en stikkontakt og så er du ellers klar til at forbinde routeren med repeater og derefter streame og surfe alt det du vil og hvor du vil! Den fungerer ikke kun til haven, men også ned i kælderen til teenageren, der råber efter bedre forbindelse, eller op til soveværelset, hvor I ligger og surfer på nettet eller ser Netflix på jeres tablet.

Udover den øget dækning af jeres trådløse netværk, kan Gembird repeateren også benyttes som en decideret router til jeres enheder, der måske ikke har WiFi indbygget i sig. Repeateren er nemlig udstyret med en LAN-port, der gør, at I kan tilslutte jeres enheder uden WiFi, men derimod som ved en hel normal router med et LAN-kabel. Så har I en ældre stationær PC stående i et afsiges rum, så kan I blot forbinde den til netværket via Gembirds repeater!

Nemt og sikkert!

Den indbyggede antenne giver dig mulighed for at forbinde netværk helt op til 300 Mbps! Derfor skal du heller ikke være bange for om din router er for svag eller kraftig til denne repeater. Repeateren er også udstyret med flere forskellige egenskaber og ting, der sikrer dig den bedste og nemmeste oplevelse, når du skal forbinde og bruge dit netværk! Med WPA2, WPA og WEP(128/64) kan man roligt sige, at Gembird har sørget for maksimalt WLAN sikkerhed! Dette betyder, at du vil opleve samme sikkerhed igennem repeateren som du ville have på din originale router – du har endda samme password på begge enheder til dit netværk! Igen har Gembird sørget for, at det skal være så bekvemmeligt for dig som muligt, når du bruger deres repeater!

Under opsætningen vil du også hurtigt fornemme Gembirds sans for detalje og bekvemmelighed. De har, sammen med LAN-portene, også tydeligt markeret og placeret en WPS-knap til, når du skal opsætte repeateren. Alt dette og mere til vil du få at se, hvis du følger nedenstående guide til at opsætte din nye Gembird WiFi-repeater!

Guide til opsætning af Gembird WiFi-repeater

Her finder du en guide til hvordan du opsætter din Gembird WiFi-repeater og ofte stillede spørgsmål. Herunder står beskrevet den automatiske opsætningsguide, samt en guide til at forbinde din tablet til repeateren. Få en guide til manuel opsætning ved at klikke her eller følg denne simple step-by-step video.

 Opsætning via WPS

 1. Tryk på WPS-knappen på din router (de fleste routere wifi repeaterhar denne knap, tjek evt. i brugsanvisningen for din router). På de fleste routere vil et WPS-lys blinke, når WPS bliver aktiveret.
 2. Tryk derefter på WPS-knappen på din repeater og hold den nede i ca. 5 sekunder. Bemærk at dette skal ske inden for 1 minut fra du har aktiveret WPS på din router!
 3. Din repeater vil nu automatisk forbinde til din router. Lyset på din repeater vil blinke med mellemrum under denne proces.
 4. Når opsætningen er færdig og din repeater er klar til brug, vil du kunne finde et netværk med præcis det samme navn (SSID) som din router, dog med ”.Ext.” til sidst i navnet.
 5. Kodeordet for det trådløse netværk vil være identisk som kodeordet til din router.

Opsætning til tablet

Det er også muligt at opsætte din repeater med din tablet. Følg disse trin:

 1. Tilslut din repeater til en strømkilde (stikkontakt) indenfor rækkevidde af netværket fra din router
 2. Tag din tablet og gå ind under ”Indstillinger” og derefter ”Trådløs forbindelse” eller ”WiFi” eller ”Internet” (forskelligt fra tablet til tablet)
 3. Sørg for din tablet er indenfor rækkevide af dit trådløse netværk. Den burde finde et netværk kaldet: WNP-RP-002
 4. Forbind din tablet til dette netværk. Koden er: 12348765
 5. Du kan gå ud af ”Indstillinger” på din tablet, når din tablet er forbundet til netværket fra repeateren.
 6. Åben nu din internet browser på din tablet (Safari, Chrome, Firefox, m.fl.) og skriv ”192.168.10.1” i URL-feltet (ikke i søgefeltet som fx Google Search)
 7. Et login-felt vil nu komme frem. Login er ’admin’ og koden er også ’admin’
 8. Opsætnings guiden for repeateren burde nu komme frem
 9. Følg instruktionerne på skærmen

Ofte stillede spørgsmål

“Hvad er forskellen på en WiFi repeater, WiFi Booster og en WiFi extender?”

Der er ikke nogen mærkbar forskel på de tre ting udover navnet. De er alle skabt til at forstærke og udvide styrken på dit trådløse WiFi-netværk, ved at modtage det originale signal fra routeren og forstærke det og sende det videre. Dog kan der være forskel i opsætningen og udformningen af de forskellige produkter, men de er alle skabt til samme formål: at sikre WiFi-dækning i hele huset og ude for normal rækkevide af din router!

“Jeg har sat repeateren til og forbundet den til netværket, men Windows siger at forbindelsen har begrænset adgang eller ingen internet adgang.”

Du skal følge de ovenstående guide til automatisk opsætning før du bruger den første gang. Dette gør, at repeateren og rounteren er forbundet ordentligt og det er først herefter du kan bruge internettet igennem repeateren. Du kan også benytte denne guide til en manuel opsætning af routeren.

“Windows beder om en PIN-kode, når jeg forsøger at koble på repeaterens netværk. Når jeg taster koden (12348765) ind, som der står i manualen, sker der intet.”

Windows kan nogen gange bede om en PIN-kode, men det er ikke muligt at lave en separat kode til repeateren under opsætningen. Klik på det blå link ”forbind til dette netværk uden opsætning” i Windows-boksen for at aktivere det normale kodeord. Bemærk at Windows-boksen kan variere i udseende.

“Når jeg klikker på ”Site Survey” (ved manuel opsætning) sker der intet eller listen med netværk er ikke fuldendt eller hel tom.”

WiFi-netværker udsender kun deres navn (beacon) en gang hvert 100. millisekund. I teorien kan det ske, at dit netværk ikke udsendte signalet, da du startede repeateren. For det meste er det nok, at klikke på ”Site Survey” knappen igen eller genindlæse websiden (tryk på F5) og så klikke på ”Site Survey” igen.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *